Zo wordt je tuin onderhouden een makkie!

Zo wordt je tuin onderhouden een makkie!

Wanneer je over een tuin beschikt, wil je hier natuurlijk zoveel mogelijk van genieten. Om dat te kunnen doen, is het belangrijk om zowel je gazon als je bomen goed te verzorgen. Gezonde beplanting zorgt namelijk voor een stralende tuin. Je tuin onderhouden is vaak een zware job, maar met de juiste materialen gaat dit snel vooruit.

Jonge beplanting en gras onderhouden doe je zo

Jonge beplanting en gras vormen de basis van de meeste tuinen, maar ze gaan ook gemakkelijk weelderig tieren. Op die manieren ontsieren ze je tuin en dat is jammer. Om het hoge gras korter te maaien of je beplanting een beetje in te tomen, kan je gebruik maken van bosmaaiers. Dit zijn handige toestelletjes die in allerlei soorten en maten bestaan. Er bestaan zowel handmatige bosmaaiers als bosmaaiers die werken op elektriciteit, benzine of met een batterij. Een groot voordeel van een bosmaaier met een batterij is dat je geen last hebt van een snoer waar je over zou kunnen vallen. De bekendste merken van bosmaaiers zijn Honda en Stihl.

Hout doorzagen doe je zo

Wanneer je bomen gemakkelijk en snel wil omzagen en vervolgens in blokken wil versnijden, kan je een kettingzaag gebruiken. Er bestaan verschillende soorten kettingzagen, afhankelijk van wat je ermee wil doen. Sommige kettingzagen werken op benzine, andere op elektriciteit en er bestaan ook kettingzagen met een batterij. Je kan een kettingzaag ook kiezen op basis van de werkbreedte die ze heeft. De bekendste merken voor een kwalitatieve kettingzaag zijn Stihl en Husqvarna.

Kwalitatief tuinmateriaal aankopen doe je zo

Tuinmateriaal aankopen moet je weldoordacht doen. Als je graag het nodige advies wil inwinnen en raad wil krijgen van specialisten, kan je best naar een speciaalzaak gaan. De meeste speciaalzaken beschikken ook over een handige website. Zo kan je gemakkelijk van uit je luie zetel het volledige aanbod aan tuinmachines en tuinmateriaal bekijken en prijzen vergelijken. Als je op die manier je keuze kan maken, kan je je bestelling plaatsen via de webshop. Vervolgens wordt je aankoop aan huis geleverd. Indien gewenst, kan je ook doorgeven dat je graag wil dat je aankopen bij je thuis gemonteerd en opgestart worden. Wanneer je voor meer dan 800 euro aan machines of tuinmateriaal koopt, hoef je niet bij te betalen voor de montage en opstart.


Zou je toch graag meer advies krijgen of samen met een expert bekijken welke tuinmachines geschikt zijn voor jouw tuin en aan jouw wensen voldoen, dan kan je ook naar de winkel zelf gaan.  Er staan altijd tuinadviseurs ter beschikking die je graag helpen bij de keuze van het juiste tuinmateriaal.
Of je je aankopen nu online hebt gedaan of in de winkel zelf, je hebt sowieso recht op twee jaar  garantie. Ook wanneer je tuinmachines hersteld moeten worden of je ze wil laten onderhouden door een professional, kan je na de aankoop terecht bij je speciaalzaak.

Reacties zijn gesloten.