Zo maken je kinderen hun eigen avontuur!

Zo maken je kinderen hun eigen avontuur!

Als er één cadeau is waar je kinderen zowel urenlang als jarenlang mee zullen spelen, dan is het wel een speeltoestel in je tuin! Dit kleine avonturenpark op je eigen gazon zorgt ervoor dat je kinderen motorisch uitgedaagd worden, hun creativiteit kunnen bolwerken en ze al bewegend kunnen leren. Het is wetenschappelijk bewezen dat speeltoestellen de coördinatie en beweeglijkheid van kinderen stimuleren. Niets dan voordelen dus!

Welk speeltoestel past bij jouw gezin?

Een speeltoestel in je tuin kan er in verschillende vormen en maten komen. Of je nu een grote tuin hebt of net een heel bescheiden exemplaar, er zal altijd wel een speeltoestel zijn dat bij jullie past. Er zijn dan ook eindeloos veel mogelijkheden om zo’n speeltoestel op te bouwen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een houten schommel in combinatie met een speelhuisje of een zandbak, maar ook een dubbele schommel of een schommel gecombineerd met turnringen vinden alle kinderen echt geweldig. Je kan ook kiezen voor een houten speeltoestel met een huisje en een glijbaan. Ook dit blijft jarenlang een echte topper voor elk kind.

Soorten schommels

Een houten schommel in de tuin is de droom van elk kind. Er bestaan dan ook verschillende soorten schommels, zodat zowel grote als kleinere kinderen hier eventjes tot rust kunnen komen. Wanneer je nog jonge kindjes hebt, zo tot een jaar of 3, kan je kiezen voor een babyschommel. Zo’n babyschommel biedt meer steun en veiligheid dan een grotere schommel. Je zult je kleintje horen kraaien van plezier! Wanneer je kleine schat hier wat groot voor wordt, kan je de babyschommel vervangen door schommelzitje of een vrijstaande schommel. Wanneer je kinderen graag samen schommelen, kan je kiezen voor een gezellige nestschommel of een toffe gondelschommel. Voor de meer avontuurlijke kids bestaat er ook een schotelschommel, waar ze acrobatische toeren op kunnen uithalen. Al deze soorten schommels kan je online vinden bij Wickey.

Is het veilig?

Wanneer je een speeltoestel in je tuin voorziet, wil je natuurlijk dat je kind hier veilig op kan spelen. Hier kan je op verschillende manieren voor zorgen. Om te beginnen kies je het best voor massief houten speeltuigen. Die zijn erg robuust en bestand tegen alle weersomstandigheden. De stevige balken zorgen ervoor dat zelfs de grootste wildebras zich volledig kan uitleven op je speeltuig. Wanneer je kiest voor kwalitatieve houten speeltuigen zoals die van Wickey, zul je er ook houtschroeven bij geleverd krijgen, net als veiligheidskapjes om over de schroeven te bevestigen. Verder zorg je er best voor dat het speeltoestel in de grond verankerd zit. Welke grondankers je nodig hebt om je speeltoestel te kunnen monteren hangt af van de bodemsamenstelling van jouw tuin. Het allerveiligst is het om je speeltoestellen te verankeren in beton. Je kan bovendien ook veiligheidstegeltjes op de bodem onder en rond het speeltoestel voorzien, zodat je kinderen zich geen pijn doen wanneer ze toch zouden vallen.  Op deze manier kunnen je kinderen zich volledig veilig uitleven en kan jij hen met een gerust hart laten spelen.

Reacties zijn gesloten.