Wat doet een hovenier Emmeloord?

Wat doet een hovenier Emmeloord?

Veel mensen houden ervan om de hele dag buiten te zijn. Lekker wandelen door de bossen of juist door de duinen of op het strand. Als je van veel groen om je heen houdt, wil je natuurlijk het liefste hier ook een baan in vinden. Vroeger waren er veel meer beroepen waarbij je lekker de hele dag buiten kon zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan boswachter of bioloog. Door veranderende technologie zijn er echter veel banen in de buitenlucht weggevallen, en zitten steeds meer mensen op kantoor. Een baan waarbij je echter nog wel de hele dag buiten kunt zijn is hovenier. Misschien ken jij wel een hovenier Emmeloord, maar weet je wellicht niet precies wat hij of zij doet. hieronder kun je alles lezen over een hovenier Emmeloord en de werkzaamheden die hij of zij verricht.  

De werkzaamheden van een hovenier Emmeloord

Hoewel veel mensen bij het woord hovenier denken aan een tuinman, doet een hovenier Emmeloord net wat meer dan dat. Een hovenier kan zich tijdens zijn of haar opleiding gaan specialiseren in een bepaalde richting. Zo heb je wellicht wel eens door Emmeloord gelopen en heb je je afgevraagd wie al die mooie parken en sportparken heeft aangelegd. Dit is allemaal het werk van een hovenier geweest. Soms stelt een hovenier Emmeloord zelf een plan op waarin staat wat er allemaal in een tuin moet komen te staan en soms wordt dit gedaan door een architect. In het tweede geval voert de hovenier alsnog het werk uit. Je kan hierbij denken aan het aanleggen van bloembedden of misschien wel een vijver. 

Je kan je als hovenier ook richten op het onderhouden van je tuin. Dit houdt in dat je vooral bent gefocust op dingen zoals grasmaaien of het verzetten van planten. Maar je bent niet alleen maar bezig met planten en bloemen, soms moet je als hovenier ook taken verrichten die te maken met elektra. Dit maakt het vak niet alleen heel veelzijdig, maar ook erg uitdagend. 

Hoe word je hovenier?

Hoewel veel mensen in de tuin werken erg leuk vinden, is werken als hovenier wel andere koek. Je kunt niet als hovenier Emmeloord aan de slag zonder opleiding. Omdat dit een erg praktisch beroep is, kun je dit niet studeren op universitair niveau. Wel kun je verschillende mbo of hbo opleidingen volgen om uiteindelijk te gaan werken als hovenier. Er zit echter wel een verschil of je een mbo of een hbo opleiding volgt voor dit vak. Zowel bij een mbo als een hbo opleiding leer je dingen over het aanleggen en onderhouden van groen,het gebruik van apparaten en machines, communicatie van en naar klanten en financiën. Bij de hbo opleiding wordt er echter ook aandacht besteed aan het specialiseren in een bepaalde richting en de onderwerpen planuitwerking, ecologie en landschapsbouw. Als je vervolgens geslaagd bent voor je opleiding, kun je socialiseren als hovenier Emmeloord of zelf een bedrijf in Emmeloord oprichten. Beide beslissingen hebben zowel voor- als nadelen.   

Reacties zijn gesloten.