Waarom schanskorven zo populair zijn

Waarom schanskorven zo populair zijn

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen in verschillende achtertuinen, de schans korven. Schanskorven zijn kun je herkennen aan een robuuste uitstraling gevuld met mooie gekleurde stenen. Je ziet schanskorven veel terug in tuinen als muur, losstaand element of erfafscheiding. Dat deze opvallende verschijningen dan ook steeds populairder worden vinden wij niet raar. Schanskorven zijn super veelzijdig, worden gevuld met enkel natuurlijke materialen en geven de tuin direct een stoere uitstraling. Toch bieden schanskorven nog meer voordelen. Als jij hier meer over wilt weten, zou je zeker dit artikel moeten lezen. 

Wat zijn schanskorven?

Maar wat zijn schanskorven nu eigenlijk precies? Schanskorven worden ook wel steenkorven genoemd, en zijn gemaakt van staal. Schanskorven zijn in principe een stalen hek met speciaal gemaakte palen. Doordat de korven los van elkaar gemaakt worden kun je er een complete muur of schutting van vormen. Dat is ook zo fijn aan schanskorven, je kunt ze volledig zelf personaliseren. Schanskorven worden altijd gevuld met natuurlijk materiaal. Je ziet vaak kleurrijke sierstenen voorbij komen, maar ook hout, keien en zelfs planten worden als vulling gebruikt. Schanskorven vormen de perfecte balans tussen industriële en natuurlijke materialen, waardoor je een mooie, bijzondere uitstraling kunt creëren. Met schanskorven heb je in ieder geval veel verschillende mogelijkheden waardoor je er een echte eyecatcher van kunt maken. 

Schanskorven als erfafscheiding 

Zoals eerder genoemd is het leuke aan schanskorven dat je er zoveel kanten mee op kunt. Zo kun je helemaal zelf bepalen hoe de opstelling in de tuin eruit zal zien. De hoogte en breedte heb je helemaal zelf in de hand. Je ziet schanskorven voorbij komen als losse muur of als losstaande blokken in de tuin, maar ook als erfafscheiding. Als jij ondertussen wel een beetje bent uitgekeken op die saaie houten schutting en op zoek bent naar een ondoordringbare erfafscheiding, is een schanskorf iets voor jou. Schanskorven zijn namelijk erg stevig en geven jouw tuin meteen een mooie uitstraling. Schanskorven worden standaard over steigerbuizen geplaatst en hebben dus een stevige fundering. Hiermee is de kans op omwaaien of scheefzakken zeer klein, in tegenstelling tot de traditionele schuttingen. 

Onderhoudsarm en duurzaam

Waar veel tuineigenaren erg blij van worden is dat je aan schanskorven weinig werk hebt. Ze zijn namelijk zeer onderhoudsarm. Waar een haag regelmatig gesnoeid moet worden en hout keer op keer overgeschilderd, is af en toe een kleine schoonmaakbeurt al voldoende om de uitstraling van jouw schanskorven tip top in orde te houden. Vooral als je kiest voor steen als vulmateriaal hoef je er bijna geen onderhoud aan te plegen. Dat veel mensen voor steen kiezen is dus niet gek, want er zijn ook nog eens ontzettend veel soorten stenen die je kunt kiezen. Daarnaast biedt het een indrukwekkende weerstand tegen het weer en zal het door weersinvloeden niet beschadigen. 

Eenvoudige montage 

Een ander belangrijk voordeel van schanskorven is wel dat ze binnen een mum van tijd kunnen worden gemonteerd. Dit is super praktisch, want niet iedereen heeft genoeg tijd om urenlang te werken aan de bouw van een nieuw hekwerk. Alles wat je nodig hebt is los te vervoeren naar jouw tuin en daarna kan meteen gewerkt worden. Het framewerk kan worden geplaatst en vervolgens kan het framewerk worden geplaatst met breukstenen. Door het hoge gewicht en de sterke constructie wordt vaak gedacht dat het eindeloos veel tijd kost om schanskorven op te bouwen, maar dit ligt in de werkelijkheid dus heel anders. Een mooie schanskorf kan snel worden geplaatst en vergt dus minder inspanning andere soorten schuttingen, win-win! 

Reacties zijn gesloten.