Verschillende materialen eettafels

Verschillende materialen eettafels

Eettafels zijn onmisbaar in een eetkamer of eethoek. Een eettafel brengt namelijk gezelligheid aan een vertrek en is daarom een van de belangrijkste meubelstukken in huis, waar veel tijd aan besteed zal worden. Daarom is bij de keuze van nieuwe eettafels het van belang dat je zaken goed overweegt en niet zomaar iets koopt, waar je later spijt van zal krijgen. Een van de keuzes die je moet maken, is de materiaalkeuze van je eetkamertafel. Het kiezen van materialen kan moeilijk zijn. Het materiaal moet aansluiten bij de rest van je interieur, maar moet ook uitstraling hebben. Maar ook de prijs en het onderhoudsgemak kunnen in je oordeel meewegen. Wil je weten wat bij jouw situatie past? Vraag dan om advies bij de meubelexperts zoals MeubelBaas. Hieronder volgt een lijstje met de meest verkochte materialen in eettafels. 

Eetkamertafels van marmer

Marmer is duur. Daarom straalt een eettafel van marmer luxe uit. Ook marmer is uniek met verschillende patronen. Daarnaast kun je de steensoort prima combineren met andere materialen. Messing en marmer zorgt bijvoorbeeld voor een harmonieuze combinatie in je eetruimte. Het voordeel van marmer is het onderhoudsgemak. Je kunt gemakkelijk met een vochtig doekje het vuil afnemen. Wacht hiermee wel niet te lang, want zuren kunnen snel in het marmer intrekken. Deze zuurvlekjes kun je echter wel nog bewerken met marmer wax.

Houten eettafels

Houten eetkamertafels worden veelal gefabriceerd uit massieve, stevige houtsoorten, zoals mangohout. In geval van schade kun je deze soort tafels daarom makkelijk repareren. Hout heeft daarnaast een warme uitstraling, waardoor deze in veel interieurstijlen gebruikt kan worden. Houten tafels zijn daarnaast makkelijk te behandelen, waardoor ze jaren meegaan en ontzettend duurzaam zijn. 

Glazen eettafels

Glazen eetkamertafels geven een lichte uitstraling aan je eetvertrek. Het zichtbare licht wordt geëlimineerd, waardoor deze tafel vooral tot zijn recht komt in kleinere kamers die hierdoor groter lijken. Glazen eetkamertafels worden gemaakt van getemperd glas, waardoor ze bestand zijn tegen hoge temperaturen en vocht. Bovendien kan glas in meerdere woningstijlen prima geïntegreerd worden. Het onderhoud van glas is ook gemakkelijk. Met glasreiniger haal je de meeste vlekken in een handomdraai uit je tafelblad. Daarom zijn deze eetkamertafels zeer hygiënisch te noemen.

Metalen eettafels

Binnen de metalen eetkamertafels heb je ontzettend veel keuze. Je hebt tafels van bijvoorbeeld zink, messing en staal. Metaal is een stevig en duurzaam materiaal, waardoor je veel plezier zult hebben van een metalen eettafel. Metaal geeft meteen je tafel een stoere en robuuste uitstraling, waardoor die prima geschikt is in bijvoorbeeld een industrieel interieur. Een metalen eettafel heeft daarnaast ook weinig onderhoud nodig.

Kunststof eetkamertafels

Eettafels gemaakt van kunststof heeft ook zijn eigen voordelen. Het biedt je ten eerste een praktische zithouding en tafelhoogte om comfortabel van je maaltijd te kunnen genieten. Ten tweede kun je kunststof in verscheidene kleuren uitkiezen, waardoor je veel keuzevrijheid hebt in je tafel. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar de ronde eetkamertafels?Door deze verscheidenheid in keuze past dit type tafel binnen bijna elke interieurstijl. Als laatste is kunststof gemakkelijk in onderhoud. Bij vlekken is een vochtig doekje al genoeg om stof en vuil af te nemen. 

Reacties zijn gesloten.