Maak je tuin klaar voor de lente!

Maak je tuin klaar voor de lente!

Het is eindelijk zover: de lente is aangebroken! Dat wil zeggen dat je weer meer tijd buiten kan doorbrengen. Als je een echte tuinier bent voel je het vast ook al kriebelen. Met de eerste zonnestraaltjes start ook de periode dat je in de tuin kan gaan werken en hem opnieuw helemaal lenteklaar kan maken!

Goed gereedschap om het tuinieren zo aangenaam mogelijk te maken

Tuinieren kan echt zwaar labeur zijn, maar met het juiste tuingereedschap maak je het werk al veel aangenamer. Zo kan je beter genieten van je tuin terwijl je erin aan het werken bent, en dat is toch het belangrijkste. Of je nu wil snoeien, harken, onkruid wil verwijderen, meststoffen wil spuiten, onkruid wil verdelgen of het gras wil afrijden, kwalitatief tuingereedschap is echt een must! Door te investeren in degelijk materiaal kan je veel ergonomischer te werk gaan, waardoor je minder snel last zal krijgen van je rug en je spieren. Bovendien zorgt degelijk tuingereedschap er ook voor dat je je werk sneller en efficiënter kan doen. En hoe sneller het klussen gedaan is, hoe sneller je je in je tuinstoel kan zetten om van je harde werk en een opgeknapte tuin te kunnen genieten!

Zeg vaarwel tegen ongedierte

Er is niets frustrerender dan ongedierte dat je goed onderhouden tuin komt ontsieren. Gelukkig bestaan er veel manieren om aan ongediertebescherming te doen. Wanneer je liever geen mollen in je gazon hebt, kan je bijvoorbeeld een mollenval gebruiken of werken met een milieuvriendelijke mollenverjager die via geluidstrillingen de beestjes verjaagt.
Er bestaat ook veel ongediertebescherming om je tuin te vrijwaren van ratten en muizen. Je kan werken met vergif, maar dat kan soms ook ongewenst schade aanrichten bij andere dieren, zoals de kat van de buren. Een oplossing hiervoor is een kooi om knaagdieren mee te vangen of een lokaasdoos. Ook mieren en andere insecten kunnen een echte last zijn in je tuin. Hen kan je wegjagen door specifieke sprays te gebruiken of een vliegen- of wespenval op te hangen.

Geen last meer van ongewenste indringers

Het hoeft natuurlijk niet altijd om ongedierte te gaan. Katten die in je plantenbakken komen graven of vossen die je kippen komen opeten zijn ook dieren die je liever uit je tuin weghoudt. Ook hier bestaan oplossingen voor. Er bestaan tal van dierenverjagers die werken met ultrasone geluiden of geuren die deze dieren erg onaangenaam vinden. Je doet er de beestjes dus geen kwaad mee, maar je houdt ze wel weg uit je tuin.

Reacties zijn gesloten.