Luxe tuinontwerp

Luxe tuinontwerp

dit artikel is het eerste in een reeks waarin de vele facetten van tuinontwerp worden uitgelegd en u de kennis krijgt die nodig is om een ​​functionele en esthetische tuin te ontwerpen. In deze artikelen vindt u de nodige informatie om uw eigen tuinproject van ontwerp tot oplevering uit te voeren.

Elke tuin is gebaat bij een goed tuinontwerp. Wat uw verwachtingen ook zijn, planning en ontwerp zijn essentieel. Een van de eerste vragen die ik aan een opdrachtgever stel (als ontwerpadviseur) is “wat wil je van je tuin?” De planning zal zich op deze behoeften concentreren en een gepersonaliseerde tuin creëren waar iedereen jarenlang van kan genieten.

Om een ​​definitieve gids over tuinontwerp met overkapping te geven, zou ik een boek van 500 pagina’s moeten schrijven, dus we zullen in dit artikel alleen naar de absolute basis kijken. Een ding dat ik de afgelopen twintig jaar als tuinontwerper heb geleerd, is dat maar weinigen van ons helemaal tevreden zijn met onze tuinen. Ondanks het enorme plezier dat we eraan beleven, is er altijd wel iets dat beter kan.

Velen verlangen naar een grotere tuin, enkelen naar iets kleiners en beter beheersbaar, maar de overgrote meerderheid zal het beste van hun bestaande percelen maken. Het verbeteren van onze tuinruimtes, en er een maximale impact uithalen, is een plezierige uitdaging waar de meeste enthousiaste groene duimen naar toe zouden gaan. De truc is natuurlijk om te weten hoe!

Tuinieren gaat in wezen over het kweken van planten, maar de omgeving waarin we ze plaatsen is waarschijnlijk het belangrijkste element dat een tuin aantrekkelijk maakt of anderszins. Persoonlijke smaken in tuinstijlen variëren net zoveel als in andere aspecten van het leven, en wat de ene persoon aanspreekt, kan de andere niet aanspreken. De echte test van een goed tuinontwerp is of het resultaat u aanspreekt. Als tuinontwerper heb ik altijd mijn rol als facilitator gezien, met als doel mijn klanten te helpen een tuin te creëren die hun smaak en persoonlijkheid weerspiegelt.

Een goede tuinontwerper zal een magische doos van inspiratie en verbeelding openen, bijvoorbeeld voor screens. We laten u zien wat andere enthousiaste tuiniers hebben gedaan en hoe anderen het meeste hebben gehaald uit potentieel onoverkomelijke perceelsproblemen.

Uw eigen interesse is de belangrijkste factor om te overwegen bij het nemen van een beslissing om uw tuin te laten ontwerpen en aanleggen door professionals of om het project zelf op zich te nemen. Het kost u veel geld en de kans is groot dat u er niet zoveel voldoening uit haalt als het zelf aanleggen van een tuin.

Een ontwerpadviseur inschakelen om de basistechnieken uit te leggen en misschien wat inspirerende ideeën te geven, is misschien alles wat je nodig hebt om de bal aan het rollen te krijgen. Uiteindelijk kunt u alleen beslissen wat het beste is voor uw tuin. Smaken in tuinen variëren net zoveel als in interieurontwerp en voorkeuren voor kunst of muziek. De echte zuurtest of uw nieuwe tuinontwerp heeft gewerkt, wordt alleen afgemeten aan het plezier dat het u geeft.

Maak gebruik van een professionele ontwerper door hen ideeën te laten voorstellen en de technieken die ze gebruiken uit te leggen. Heb vertrouwen in je eigen vermogen om hun inspiratie op te snuiven en op papier te experimenteren. U zult al snel vaardigheden ontwikkelen waarmee u met vertrouwen uw tuin kunt ontwerpen.

De beste tuinen zijn zorgvuldig gepland. De belangrijkste elementen zijn onder meer:

 • Uw verlanglijst maken
 • Landmeten en meten
 • Je plannen tekenen
 • Patronen maken
 • Een formele of informele lay-out kiezen
 • Tuinstijlen en thema’s begrijpen
 • Vormen gebruiken – zowel geometrisch als ongebruikelijk
 • Hellingen overwinnen
 • Voor- versus achtertuinen
 • Illusies creëren
 • Een plantschema opstellen
 • Onderhoud – hoog of laag
Reacties zijn gesloten.