Een tuinkamer – waar aan te denken

Een tuinkamer – waar aan te denken

Een tuinakmer voor extra ruimte. Dat wil iedereen toch? Maar waar ga jij het voor gebruiken? Ik wilde graag een echte mannenkamer er van maken om pool te spelen en om mijn nieuwe klassieke gokkast in te plaatsen want ik heb sinds kort een echte Simply Wild kast. In dit artikel leggen we uit waar je op kan letten

Bouwvoorschriften en bouwvergunning

“Mijn tuin en mijn regels” is helaas niet helemaal hoe het werkt bij het opzetten van een tuinhuis of een ander gebouw in uw tuin. Of u wel of geen stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, hangt af van de grootte en hoogte van het gebouw, de gebruikswijzen, de ligging in de tuin en andere details. Er zijn twee afzonderlijke kwesties bij het overwegen van een nieuw tuingebouw: bouwvoorschriften en stedenbouwkundige vergunning. In de meeste gevallen, als het gebouw een interne vloeroppervlakte heeft tot 15 m² en de totale hoogte minder dan 2,5 m is, is het zeer onwaarschijnlijk dat u bouwvoorschriften of stedenbouwkundige vergunningen nodig heeft. Ook als uw tuinbouw binnen de perken blijft, is het toch verstandig om contact op te nemen met uw plaatselijke planningsbureau en alle antwoorden op uw vragen te krijgen. Zo weet je zeker dat alles volgens plan verloopt met je nieuwe tuinkantoor of een hobbyruimte. Mocht uw gewenste tuinhuis of tuinkamer de grenzen overschrijden, wees niet getreurd en geef uw droom niet op! In dit geval moet u uw plaatselijke planningsbureau bellen of bezoeken en een goede instructie krijgen over wat u moet doen om aan alle regels te voldoen en de vereiste toestemmingen te krijgen. Onze eerdere ervaring met klanten die een bouwvergunning voor grotere tuingebouwen krijgen, is dat het niet meer dan 4-6 weken duurt.

Eigenaardigheden van houten gebouwen. Goede zorg.

Hout is een natuurlijk materiaal dat groeit en zich aanpast afhankelijk van de temperatuur, vochtigheid en andere weersomstandigheden, vooral tijdens de eerste maand na de montage. Het is gebruikelijk dat u gedurende de eerste maand nadat de houten hut is geplaatst een paar keer deuren en ramen moet afstellen en vervolgens een of twee keer per jaar om ze goed te laten functioneren. Kleine scheurtjes, noesten en kleurtoonverschillen zijn geen fouten maar inherente eigenschappen van hout. Het is belangrijk om uw tuinhuis direct na de montage te behandelen met houtverduurzamingsbeits of andere beschermende coatings. Onbehandeld hout wordt grijsachtig en kan blauw worden en gaan schimmelen of rotten. Wij raden aan om vloerplanken voor het leggen te behandelen met een houtimpregneermiddel, vooral de onderzijden van de planken, omdat je na de montage geen toegang meer hebt tot die kant. Door de juiste behandeling is de levensduur van uw blokhut aanzienlijk verlengd. Het is verstandig om uw tuinhuis eenmaal per jaar te inspecteren en u terug te trekken volgens de instructies van de fabrikant van het houtverduurzamingsmiddel.

Grootte van uw tuingebouw

Het is erg belangrijk om na te denken over het gebruik van uw tuingebouw en de juiste maat te kopen. Houten tuinhuizen zijn iets waarvan we willen dat u er jarenlang van geniet en niet slechts een seizoen. Daarom raden we u aan alle gezinsleden of gebruikers van het tuinhuis te betrekken, ieders mening te vragen en een collectieve beslissing te nemen.

Wat krijg ik, wat zit er in het pakket en hoe worden de blokhutten geleverd?

Uw blokhut of tuinhuis wordt in waterdichte verpakkingen aangeleverd, zodat deze tijdens de verzending niet door het weer worden beïnvloed of beschadigd of als uw ingepakte tuinhuis of tuinkantoor voor de plaatsing enkele weken buiten verpakt blijft staan. De bezorging van uw bestelling is stoeprand en de chauffeur kan niet helpen bij het uitpakken van uw tuinhuisje. De grootte van het voertuig en de wijze van levering zijn afhankelijk van de grootte van het gebouw dat u hebt besteld. Het wordt geleverd op een voertuig dat is uitgerust met een van de volgende voorzieningen: laadklep, vorkheftruck of hiab-kraan die zware pakketten (700-2500 kilo) kan lossen en verplaatsen. Alle houten details en panelen zijn geprefabriceerd, voorgesneden en klaar om te installeren (zoals een gigantische Lego-set!). Standaard blokhut kit bestaat uit geïmpregneerde funderingsbalken, onbehandelde muurstammen/panelen en andere houten details, dak- en vloerdelen, ramen en deuren, dakleer, schroeven, spijkers en andere bevestigingen, stormschoren, gebruikershandleiding en montagehandleiding. Alle details zijn genummerd om de montage zo eenvoudig mogelijk te maken. Het enige dat u hoeft te leveren, zijn de gereedschappen!

Reacties zijn gesloten.