Baenks banken en fauteuils – tijdloze trots om op neer te vallen

Baenks banken en fauteuils – tijdloze trots om op neer te vallen

Het meubelmerk Baenks is sterk in banken en fauteuils. Dit succesverhaal begon enkele decennia geleden. Een hecht team van meubelmakers en ontwerpers stond aan de basis voor een nieuw merk. Dit merk zou gaan uitblinken in heerlijke banken en relaxstoelen. Vanuit Nederland begon Baenks als een kleine meubelzaak met wel een hele grote visie: het creëren van topmeubilair met een goed oog voor design en ergonomie. De visie vertaalde zich in aansprekend meubilair. Zo groeide Baenks banken en fauteuils uit tot een grote speler in de meubelindustrie. Het meubilair vond overal ter wereld aftrek en de merkfaam was gemaakt.

Buitengewoon leefbare Baenks banken en fauteuils

Je geeft cachet aan je leefruimte met zo’n verzorgde Baenks bank. De royale stof- en leercollectie zorgt ervoor dat je je bank geheel naar eigen smaak kunt laten ‘kleuren’. Zo is je bank snel goed passend bij de rest van je interieur. Of dat nu eclectisch is of landelijk. Een bank als die van Baenks kan natuurlijk heel mooi zijn om naar te kijken, het gaat toch eigenlijk nog meer over het zitcomfort. Dat begint al bij het frame. Banken van Baenks bestaan uit kwaliteitshout. De vulling van de bank bestrijkt diverse lagen die tezamen voor een heerlijke zit zorgen. Het polyetherschuim zorgt voor veerkracht terwijl de laag koud schuim de ventilatie voor haar rekening neemt.

Stofkeuze te over bij Baenks banken en fauteuils

De binnenkant van een bank is moeilijk zichtbaar. Bij Baenks kun je er gerust op zijn dat de constructie topkwaliteit is. Banken van dit merk verzakken niet en doen ook niet aan komvorming op de zitplekken. Het is ook fijn dat Baenks zoveel stoffen kan bieden voor de banken. En die stoffen hebben ook een sublieme kwaliteit. Alleen al de kleurechtheid is om over naar huis te schrijven. Een Baenks bank verschiet niet van tint, ook al bakt de zon er genadeloos op.

Een schitterende lijn in fauteuils

Ook bij superieure fauteuils hoef je niet verder te zoeken dan de eerste beste winkel met Baenks in het assortiment. De klassieke loungefauteuil is een toonbeeld van comfort en luxe. Dat wordt duidelijk door de diepe zit, de zachte kussens en een vrij hoge rugleuning. Lekker achteroverleunen wordt goddelijk in Baenks loungefauteuil. Wil je een oogstrelende stoel, dan is de designfauteuil van Baenks wellicht iets voor jou. De collectie combineert strakke belijning met interessante detaillering. Ook voor een comfortabele leesstoel kun je bij Baenks banken en fauteuils terecht. Bij lekker lezen moet je niet voortdurend je lichaam voelen. De leesstoel heeft dan ook een verstelbare rugleuning en biedt volkomen ergonomische ondersteuning. Al lezend vergeet je gewoon dat je zit.

Welke stijl?

Het valt velen moeilijk te beschrijven wat nu eigenlijk het aantrekkelijke van Baenks banken en fauteuils is. Algemeen wordt beaamd dat de stijl van het meubilair het midden houdt tussen tijdloos en eigentijds, vandaar ook dat de meubels prima passen in zowel klassieke als ook moderne interieurs. Opvallend is dat veel meubels een subtiel ontwerp hebben waarin zachte lijnen de boventoon voeren. De proporties van de meubels worden ook als erg harmonieus ervaren. Baenks is niet de grootste voorstander van kortdurende trends; de focus is en blijft dus op tijdloze ontwerpen. Kijk ook eens naar het luxe meubilair van Henders & Hazel!

 

Reacties zijn gesloten.