Challenge Mallorca

De eerste koerskilometers zijn ondertussen alweer achter de kiezen en dat het voor de ploeg een groot succes te noemen was, is zelfs nog een understatement! In de Challenge Mallorca reed ik 3 dagen, van deze 3 koersen mocht er ‘s avonds ook 3x champagne gedronken worden, want met Greipel in de 1e rit en Tim Wellens in rit 2 en 3, kwam telkens een Lotto-Soudal renner als eerste over de meet!

Het mooie aan deze overwinningen was dat het ook telkens collectieve overwinningen waren, waar alle ploegmaats onderweg wel ergens een bijdrage toe geleverd hadden. Ook zelf kon ik zowel in de vlakke sprintrit als in de twee bergritten mijn steentje bijdragen. Je hoeft dan al niet zelf te winnen, wanneer een ploegmaat het voorbereidende werk kan afronden, is de voldoening ook heel groot. De  sfeer binnen de ploeg was uitstekend, leuk om 2017 zo te kunnen starten! En als je vriendin en nog een paar supporters je af en toe langs de kant nog staan aan te moedigen, maakt dit het natuurlijk nog extra leuk !

De hele ploeg presteerde op een hoog niveau, we namen de koers in handen, maakten hem hard, braken hem open en maakten het af. Naast de uitstekende resultaten blik ik ook voor mezelf zeker positief terug op die eerste koersen. De wedstrijden in Mallorca zijn telkens toch een goeie graadmeter voor de actuele conditie. Naar jaarlijkse gewoonte  wordt er immers hard gekoerst in Mallorca.  Wanneer je daar vlot meedraait, weet je dat je klaar bent voor de koersen die volgen. En het zat wel snor met het gevoel in de benen. De echte vinnigheid ontbrak misschien nog een klein beetje, maar ik voelde me zeker niet slecht en reed (hoewel dat uiteraard nog van ondergeschikt belang was) nog 2x net top 20 in de rituitslag.

In tegenstelling tot na de meeste andere koersen trokken we nog niet meteen terug allemaal huiswaarts. We bleven nog een paar dagen langer op het eiland om er nog enkele trainingen af te werken onder een schuchter lentezonnetje.

Volgende opdracht wordt de Ruta del Sol, die op 15 februari van start gaat!

Sportieve groeten,

Bart

1 Comment on Challenge Mallorca

  1. Goed begonnen is half gewonnen !!!

Comments are closed.