Nieuw seizoen

Nog 2x slapen en het is weer zover; vrijdag zal ik voor het eerst in 2016 terug rugnummers mogen opspelden op mijn koerstruitje. Ook al begin ik momenteel aan mijn 6e profjaar (wat gaat het vlug…), die 1e koers van het jaar blijft toch altijd een beetje speciaal. Iedereen werkt een hele winter door gedreven aan een goeie basisconditie. Het gevoel tijdens trainingen zegt iets, maar je weet toch pas echt waar je al staat tov de anderen na de 1e koersen, dus een beetje spannend is het toch wel.

Op zich maakte ik een probleemloze winter door zonder ziekte of blessures en kon alle trainingen en stages afwerken zoals vooraf gepland. Het was enkel een beetje zoeken naar het voor mij geschikte zadel (zadelsponsor veranderde dit jaar naar Selle Italia) en daarmee verbonden goede gevoel op de fiets.

De basisconditie is ondertussen zo stilaan wel in orde denk ik. Met de wedstrijden die voor de deur stonden, werden de laatste weken ook al wat intensere trainingen ingelast, maar net om die heel extreme inspanningen vlot te verteren heb je toch een paar koersen nodig. Ik verwacht dus zeker nog niet dat ik hier de 1e koersen in Mallorca (waarvan ik vrijdag en zaterdag koers) op mijn best zal zijn, maar dat is ook absoluut nog niet de bedoeling. De echt belangrijke koersen komen pas later dus we hebben nog even tijd om hopelijk ons beste niveau te bereiken.

Na de koersen hier blijven we trouwens nog een klein weekje langer hier op Mallorca om nog een paar extra trainingen af te werken in hopelijk aangenaam lenteweer (weersvooruitzichten zien er voorlopig in elk geval positief uit.

Groetjes,

Bart